Пълнени тиквички

Източник: Бон Апети
Дата: 11.06.2001
Пълнени тиквички
 
Необходими продукти:
4 тиквички
200 г сирене
250 г царевица
1 стрък лук
4 стръка копър
черен пипер на вкус
олио за намазване


Начин на приготвяне:
1
Пълнени тиквички
Тиквичките се разрязват на две, бланшират се за 3 минути в кипяща вода, охлаждат се и се издълбават. В олио за минута се запържва нарязаният наситно лук, прибавя се наситнената вътрешност от тиквичките и се задушава 5 минути.
2
Пълнени тиквички 2
Изварата, копърът, жълтъците, запърженият лук и галетата се омесват, посолява се. Белтъците се разбиват с миксер на сняг. Прибавят се към сместа с изварата и се разбърква. Тиквичките се пълнят и се подреждат в намазана с мазнина тава.
3
Пълнени тиквички 3
В тавата се налива един пръст вода. Поставя се във фурна и се пече 20-30 минути при температура 200 градуса (до златисто).
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: