Пълнени тиквички с шилешко

Източник: Бон Апети
Дата: 20.06.2003
Пълнени тиквички с шилешко
 
Необходими продукти:
250 г шилешко месо
4 тиквички
4 скилидки чесън
1 глава лук
2 белтъка
2-3 щипки кимион
2 с. л. зехтин
1 с. л. доматено пюре
1 ч. л. къри
1 ч. л. сол
няколко листа джоджен


Начин на приготвяне:
1
Пълнени тиквички с шилешко
Шилешкото месо се нарязва на малки парчета, поставя се в кухненски робот и се смила, докато стане на кайма. Лукът и чесънът се нарязват надребно и се запържват в тиган с предварително загретия зехтин на умерен огън.
2
Пълнени тиквички с шилешко 2
Тиквичките се разрязват на две по дължина и се издълбават с лъжица. Вътрешността се нарязва наситно, прибавя се в тигана и се задушава, докато течността се изпари.
3
Пълнени тиквички с шилешко 3
Подправя се с къри и кимион, разбърква се, добавя се доматеното пюре и се посолява на вкус. Слага се и каймата и се запържва, докато стане на трохи и потъмнее. По желание се добавя нарязана наситно люта чушка или лют пипер.
4
Пълнени тиквички с шилешко 4
Към изстиналата плънка се добавят белтъците, разбърква се хубаво и с нея се пълнят леко посолените тиквички. Поставят се в тава, поръсват се с джоджен и се пекат около 30 минути при температура 180 градуса.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


138 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: