Пълнени тиквички с кайма

ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 02.06.2019
Пълнени тиквички с кайма
 
Необходими продукти:
6-7 средно големи тиквички
500 г смляно месо смес
½ ч. ч. ориз
1 малка глава лук (наситнен)
1 голям морков (настърган на едро)
½ връзка копър
1 ч. л. червен пипер
сол, олио, брашно

за соса:
2 жълтъка
3 с. л. кисело мляко
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Тиквичките измих добре и по-големите разрязах на две равни половини. Внимателно ги издълбах, като се старах да премахна максимално повече от вътрешността.
2
В дълбок тиган загрях мазнина и запържих лука и моркова, като междувременно посолих леко. Когато омекнаха и морковът си пусна красивия цвят, добавих каймата и готвих докато и тя бе готова.
3
След това прибавих измития и отцеден ориз, и червения пипер. Разбърках и след около минута добавих съвсем малко гореща вода и ситно нарязания копър. Тук е момента да посолим на вкус. Разбърках финално и отстраних тигана от котлона.
4
Напълних тиквичките и „запечатах“, поръсвайки с малко брашно отворите. Подредих ги легнали в дълбока тава, като на места сложих от издълбаната вътрешност на тиквичките. Набодох ги на две места с остър нож, залях с 3 ч. ч. гореща вода (почти да ги покрива) и сложих да се пекат на 180 градуса за около час.
5
Ако желаете повече сос, добавете малко повече вода. На половината време, когато се запекоха отгоре, внимателно ги обърнах, за де се запекат и от другата страна. Разбира се, може и да пропуснете този момент. Когато тиквичките бяха готови, ги полях със сос от двата жълтъка, разбъркани с киселото мляко и щипката сол.
6
Изсипах сместа в соса от готвенето на самите тиквички и леко разбърках. Допекох на изключена фурна. Сервирах поръсени със ситно нарязан копър. Докато се пекоха, приготвих крем супа от 1 много голям картоф /или 2 средно големи, 1 морков и вътрешността на тиквичките.
7
Обеленият картоф нарязах на едро, а моркова на тънки шайби, за да се свари по-лесно. Сварих ги в подсолена вода и когато бяха готови добавих вътрешността на тиквичките. Варих още около 8-10 минути или до омекването им. Пасирах и добавих сметана и масло на вкус. Поръсих със ситно нарязан копър.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


169 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: