Пълнени тиквички с кайма

Източник: Бон Апети
Дата: 25.07.2001
Пълнени тиквички с кайма
 
Необходими продукти:
4 средни по големина тиквички
250 г кайма
1 к. ч. ориз
1 малка глава лук
2 домата
1 ч. л. червен пипер
5 с. л. олио
магданоз


Начин на приготвяне:
1
Пълнени тиквички с кайма
Тиквичките се режат на две и се издълбават. Поставят се за 5 минути във вряща подсолена вода, тенджерата се захлупва и се оттегля от котлона. В олио за минута се задушава нарязаният наситно лук.
2
Пълнени тиквички с кайма 2
Към задушения лук се прибавят настърганите на ренде домати. Задушават се няколко минути и се поставя измитият ориз.
3
Пълнени тиквички с кайма 3
Силата на котлона се усилва и оризът се запържва, докато стане “стъклен”. Налива се 1/2 чаша вода и след като оризът я поеме, се поставят каймата и предвидените подправки.
4
Пълнени тиквички с кайма 4
С тази смес се пълнят отцедените и охладени тиквички. Върху всяка се поставя капаче от домат. Подреждат се в намазана с олио тава и се наливат 2-3 пръста вода. Пекат се 45 минути при температура 180 градуса.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Много са вкусни,а може ли да ми кажете някъкъв сос кум тях да им направя.Благодаря ви за чудесната рецепта.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: