Пълнени тиквички с булгур и кайма

Много симпатични и не по-малко вкусни
Източник: Бон Апети
Дата: 21.04.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
6 кръгли тиквички
350 г телешка кайма (от врат)
120 г булгур (с варене)
100 г овче сирене
80 мл зехтин
2 скилидки чесън
1 лимон
1 стрък мента
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пълнени тиквички с булгур и кайма
Тиквичките се издълбават, а част от вътрешността им се запазва за плънката. Овкусяват се със сол, черен пипер и част от зехтина.
2
Пълнени тиквички с булгур и кайма 2
Булгурът се сварява до полуготовност.
3
Пълнени тиквички с булгур и кайма 3
Чесънът се накълцва и се запържва в останалия зехтин, заедно с накълцаната вътрешност на тиквичките.
4
Пълнени тиквички с булгур и кайма 4
Добавят се каймата и булгурът. Овкусява се с мента, настъргана лимонова кора, сол, черен пипер и малко лимонов сок.
5
Пълнени тиквички с булгур и кайма 5
Тиквичките се пълнят с тази смес. Отгоре се слага натрошено сирене.
6
Пълнени тиквички с булгур и кайма 6
Готвят се в загрята на 190 градуса фурна с вентилатор за около 30 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

28.09.2018
Вкусно и бързо ястие, подходящо за летните месеци с леко екзотичен привкус. Добре пасва и с кисело мляко. Препоръчвам!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


162 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: