Пълнени тиквички по сицилиански

Източник: Бон Апети
Дата: 17.10.2003
Пълнени тиквички по сицилиански
 
Необходими продукти:
8 малки тиквички
4 домата
1 червена чушка
2-3 скилидки чесън
1/4 връзка магданоз
1 ч. л. босилек
зехтин за пържене
150-200 г телешка кайма
1 яйце
2 скилидки чесън
4-5 стръка магданоз
1/2 ч. л. мащерка
1/2 ч. л. риган
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пълнени тиквички по сицилиански
Каймата се смесва със ситно накълцания чесън, яйцето и подправките и се разбърква много добре.
2
Пълнени тиквички по сицилиански 2
Вътрешността на тиквичките се издълбава с уред за почистване на плодове, така че в тях да се получи нещо като тръбичка с диаметър около 2 см. Чушката се реже надлъжно на тънки ивички.
3
Пълнени тиквички по сицилиански 3
С помощта на сладкарски пош или шприц приготвената плънка се шприцова в отвора на тиквичките и се поставят по 1-2 от ивичките червена чушка.
4
Пълнени тиквички по сицилиански 4
В тенджера се сгорещява зехтинът и в него се задушават под капак за 3-4 минути тиквичките. Вътрешността на тиквичките се нарязва наедро и се прибавя заедно с настърганите домати към позапържените вече тиквички. Посолява се и ври на тих огън 20 минути, като няколко минути преди да се свали от огъня, към ястието се прибавят счуканите скилидки чесън, накълцаният магданоз и босилекът.
5
Пълнени тиквички по сицилиански 5
При сервиране в чинията се поставя по една от тиквичките, нарязана на колелца. Залива се със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


165 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: