Пълнени тиквички по аржентински

Източник: Бон Апети
Дата: 09.07.2003
Пълнени тиквички по аржентински
 
Необходими продукти:
2 тиквички
1–2 стръка лук
30–40 г маргарин (масло)
100 г маслини
2 филии хляб
1 к. ч. прясно мляко
2–3 щипки индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
100 г шунка
1 белтък
4–5 стръка магданоз
кашкавал за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Пълнени тиквички по аржентински
Тиквичките се разполовяват, издълбават се, потапят се в кипнала вода и се варят 5-6 минути. Поставят се в съд със студена вода, за да се охладят, след което се оставят върху салфетка, за да се изцедят.
2
Пълнени тиквички по аржентински 2
Хлябът се накисва в млякото, докато омекне.
3
Пълнени тиквички по аржентински 3
Бялата част на лука се реже наситно и се задушава в маргарина, след което вътрешността на тиквичките се нарязва и се прибавя към него. След като тиквичките омекнат, се добавят нарязаните надребно маслини, накиснатият хляб, индийското орехче, солта, черният пипер и шунката - на малки парченца, разбърква се и се оставя да се охлади.
4
Пълнени тиквички по аржентински 4
В охладената вече смес се поставят белтъкът и накълцаният магданоз, разбърква се и с получената плънка се пълнят тиквичките. Подреждат се в тава, налива се мазнина и се поръсват с настъргания кашкавал и нарязаните на кръгчета пера лук. Пече се във фурна при температура 200 градуса до зачервяване.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


177 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: