Пълнени тиквички ала Пепа

Източник: пепа иванова
ТИТЛА: Чирак
Дата: 01.05.2013
Пълнени тиквички ала Пепа
 
Необходими продукти:
3 средно големе тиквички
500 г кайма
1 домат
1 морков
100 г кашкавал
1 яйце
3/4 с. л. олио
1 к. л. сол
1 к. л. червен пипер
1 к. л. червен пипер
1 к. л. кимион
1 щипка индийско орехче

за чесновия сос
1 кофичка гъсто кисело мяко
1 кофичка майонеза
1/2 скилидка чесън
1/3 връзка копър
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1

Тиквичките се измиват добре и се разрязват надве по дължина. Издълбават се, посояват се и се нареждат в тавичка.

 


2

В тенджерка се задушава лукът, нарязън наситно в олиото. След като омекне се прибавя домата нарязан на кубчета и настръгания наедро морков. Като се позадушат се прибавя сърцевината от тиквичките и каймата. Задушава се докато каймата стане на ситни трохи. Прибавят се подправките, половината настръган кашкавал и наситнения магданоз.

 


3

Плънката се разпредея равномерно в тиквичките, налива се малко вода в тавата и се покрива с фолио. Пече се в предварително загята фурна на 200 - 220 градуса, докато омекнат тиквичките.

 


4

След като се опекат се маха фолиото и се заливат със сместа от разбитото яйце и останалия кашкавал. Пече се още малко, докато получи златиста коричка. Поднася се с чесновия сос.

 


5

Сосът се пригатвя, като се смесват майонезата, киселото мяко и чесънът, стрит на паста. Прибавя се нарязаня наситно копър и сол на вкус. Разбърква се добре и се поднася с вече готовите тиквички.   

 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


201 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: