Пълнени сушени чушки с картофи и наденица

Източник: Бон Апети
Дата: 06.01.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8-12 сухи чушки
200-250 г сурова тънка наденица
150-200 г топено сирене
2 картофа
1/2 ч. л. самардала
1/2 ч. л. червен пипер
1-2 щипки чубрица
семето от сухите чушки
500-600 г стерилизирани домати
1 глава лук
10 клонки магданоз
2-3 с. л. олио


Начин на приготвяне:
1
Пълнени сушени чушки с картофи и наденица
Картофите се нарязват на малки кубчета. Сваряват се за 5-6 минути, след това се охлаждат.
2
Пълнени сушени чушки с картофи и наденица 2
Сухите чушки се заливат с топла вода и се оставят да набъбнат, докато водата изстине. Семето от чушките се запича на сух тиган и след това се смила с малко сол.
3
Пълнени сушени чушки с картофи и наденица 3
Лукът се нарязва на по-едро и се запържва за 30 секунди в предварително загрятото олио. Добавят се стерилизираните домати, задушава се. След това се посолява и се смила, като се добавя магданоз. Прецежда се.
4
Пълнени сушени чушки с картофи и наденица 4
В прецедения сос се налива водата, в която са киснали чушките (без утайката), разбърква се.
5
Пълнени сушени чушки с картофи и наденица 5
Сварените картофи се поставят в купа, добавят се нарязаните надребно наденица и топено сирене. Подправя се със самардала, червен пипер, чубрица и чушково семе. Разбърква се добре.
6
Пълнени сушени чушки с картофи и наденица 6
Набъбналите сухи чушки се пълнят с приготвената плънка. Нареждат се в тенджера, налива се пюрираният доматен сос и съдът се покрива с фолио. Пекат се 20-25 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

20.02.2014
Така е тези чушки ги знам от баба ми,но трябва да отида до село да си вземе сухи чушки.Тя ги правеше с домашно пушено месо а не с наденица.Просто е ужасно вкусно,
1.
Изпрати
лично съобщение

20.02.2014
Чушките се оказаха много вкусни - препоръчвам ви тази рецепта!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: