Пълнени с бобена салата тиквички

Богато безмесно предястие
Източник: Бон Апети
Дата: 23.04.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 тиквички
2 консерви едър маслен боб (по 400 г)
3 стръка пресен лук
250 г чери домати
200 г маслини „Каламата“ (без костилки)
30 мл зехтин „Екстра върджин“

за пестото:
1 връзка магданоз
1 лимон
1 скилидка чесън
50 г спанак
30 г сурови слънчогледови семки
50 мл зехтин „Екстра върджин“
2 щипки чили на прах
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пълнени с бобена салата тиквички
Тиквичките се разполовяват по дължина и върху месестата част се правят прорези.
2
Пълнени с бобена салата тиквички 2
Подреждат се в тава, поливат се със зехтин, посоляват се и се пекат 20–30 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
3
Пълнени с бобена салата тиквички 3
Сърцевината им се издълбава и по желание се слага в салатата.
4
Пълнени с бобена салата тиквички 4
Чери доматите се режат надве или натри, маслините – на шайби, а пресният лук се наситнява. Смесват се с отцедения боб.
5
Пълнени с бобена салата тиквички 5
Спанакът за пестото се смила с листенцата магданоз, слънчогледовите семки, чесъна, лимоновата кора, 4 с. л. лимонов сок, зехтин, чили, сол и 2–3 с. л. студена вода.
6
Пълнени с бобена салата тиквички 6
Салатата се разбърква с пестото.
7
Пълнени с бобена салата тиквички 7
С тази смес се пълнят издълбаните тиквички, а останалата се поднася като салата.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

28.07.2019
Ммм, вкуснотия! Пак ще се прави!!
1.
Изпрати
лично съобщение

05.06.2016
Много е вкусно. Пестото може да се използва и самостоятелно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


222 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: