Пълнени питки

Солени алжирски палачинки
Източник: Бон Апети
Дата: 08.04.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
500 г грис от твърда пшеница (семолина)
250 мл вода
1 ч. л. сол
брашно за разточване

за плънката:
3 глави лук
1 люта чушка
2 моркова
60 мл зехтин
2 с. л. доматен концентрат
1 с. л. подправка "Рас ел ханут"
200 г домати от консерва
1 връзка кориандър
сол на вкус
зехтин за намазване


Начин на приготвяне:
1
Пълнени питки
Грисът, водата и солта се смесват и върху набрашнен плот се замесва тесто. Ако има нужда се налива още вода или се добавя още грис.
2
Пълнени питки 2
Разделя се на 6 равни части, покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя да почине за 30 минути.
3
Пълнени питки 3
Плънката се приготвя като лукът се нарязва на полумесеци, а чушката и морковът се наситняват и всички зеленчуци се запържват в зехтина, докато станат златисти и започнат да омекват.
4
Пълнени питки 4
Добавят се арабската подправка "Рас ел ханут” и доматеният концентрат.
5
Пълнени питки 5
Наливат се пасираните домати, подправя се със сол и се оставя на тих огън за около 20 минути, докато се получи много гъст сос.
6
Пълнени питки 6
Охлажда се и се добавя наситненият кориандър.
7
Пълнени питки 7
Тестените топки се изтъняват с точилка или с ръце върху набрашнен плот, във формата на правоъгълници. В средата на всеки се поставя от плънката и четирите краища се прихлупват навътре (като пакет).
8
Пълнени питки 8
Питките се пържат една по една в намазан със зехтин тиган, като се обръщат.





9
Пълнени питки 9




Съвет:
По желание може да поднесете питките, разрязани на четири, като торта или пица, гарнирани със салата. Кориандърът може да се замени с магданоз.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.05.2014
Плънка може да е с каквото ни хрумне. Местна, рибна или постна.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


130 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: