Пълнени пиперки и сарми

Гост: Надка Пазвантова, рецепта от Сухиндол
Източник: Бон Апети
Дата: 19.02.2009
Пълнени пиперки и сарми
 
Необходими продукти:
1/2 кисела зелка
10 чушки
1 л зелева чорба
1 кг кайма
500 г ориз
100-150 г брашно
200 мл олио
2 глави лук
1 връзка сух магданоз
1 връзка естрагон
2 ч. л. червен пипер
1-2 ч. л. черен пипер
1 яйце
50 г брашно


Начин на приготвяне:
1
Пълнени пиперки и сарми
Лукът се нарязва и се запържва в сгорещено олио.
2
Пълнени пиперки и сарми 2
Прибавят се каймата и оризът и се разбърква.
3
Пълнени пиперки и сарми 3
Подправя се с магданоз, естрагон, червен пипер и черен пипер.
4
Пълнени пиперки и сарми 4
Чушките се пълнят с получената смес и се запечатват с брашно.
5
Пълнени пиперки и сарми 5
Останалата плънка се завива на сарми в зелеви листа.
6
Пълнени пиперки и сарми 6
Пълнените чушки и сармите се слагат в тенджера и се заливат със зелева чорба.
7
Пълнени пиперки и сарми 7
Яйцето за застройката се разбърква с брашното и получената смес се изсипва върху чушките и сармите. Ястието се задушава.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


159 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: