Пълнени пилешки крилца

Предложение от Тайланд
Източник: Бон Апети
Дата: 23.02.2024
Пълнени пилешки крилца
 
Необходими продукти:
8 цели пилешки крилца
100 г свинско контрафиле
100 г коктейлни скариди
40 г оризови спагети
1 морков
1 яйце
1 скилидка чесън
1 с. л. тъмен соев сос
3–4 стръка пресен кориандър
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване
галета за овалване
олио за пържене
листа зелена салата за варенето

за соса:
100 г захар
50 мл оцет
1/2 с. л. тъмен соев сос
1 ч. л. сухо чили


Начин на приготвяне:
1
Пълнени пилешки крилца

Пилешките крилца се обезкостяват като с малък нож се освобождава месото от горната част на кокала, дърпа се надолу и се отстранява дебелата кост. В полученото джобче после се слага плънка.

 


2
Пълнени пилешки крилца 2

Спагетите се заливат с вряла вода и се оставят да омекнат.

 


3
Пълнени пилешки крилца 3

Свинското контрафиле се почиства от излишната мазнина и жилите и се нарязва наситно.

 


4
Пълнени пилешки крилца 4

Слага се в купа, прибавят се скаридите, нарязани наситно, настърганите моркови, пресният кориандър, нарязан наситно, смачканата скилидка чесън и омекналите оризови спагети, също нарязани. Овкусява се сол, черен пипер и соев сос. Разбърква се хубаво.

 


5
Пълнени пилешки крилца 5

Крилата се пълнят с получената смес. 

 


6
Пълнени пилешки крилца 6

Готвят се на пара за 10–12 минути, като на дъното на съда се слагат листа от зелена салата, за да не се залепи кожата.

 


7
Пълнени пилешки крилца 7

После крилцата се овалват в брашно, в разбитото яйце и накрай в галета.

 


8
Пълнени пилешки крилца 8

Пържат се на маслена баня. Изваждат се върху решетка под която има тава, за да се отцедят от излишната мазнина.

 


9
Пълнени пилешки крилца 9

Продуктите за соса се слагат в касерола, кипват се и се разбърква докато се разтопи захарта. Поднася се с крилцата.

 


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Правих я тази рецепта, крилцата станаха страхотни!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: