Пълнени пилешки копанчета със сос от горски гъби

Гост: Георги Владимиров
Източник: Бон Апети
Дата: 22.09.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
5 пилешки копанчета (долната част на пилешки бут)
50 г фенел (резене)
1 морков
1/2 тиквичка
1/2 в. ч. бяло вино
1/2 к. ч. гореща вода
черен пипер и сол на вкус

за соса:
200 г микс от стерилизирани горски гъби
100-150 мл готварска сметана
1 стрък пресен лук
6-7 зърна кориандър
4-5 стръка копър
1/2 в. ч. бяло вино
2-3 с. л. зехтин
1 ч. л. горчица
черен пипер и сол на вукс
червена салата и чери домати за декорация


Начин на приготвяне:
1
Пълнени пилешки копанчета със сос от горски гъби
Пилешките копанчета се обезкостяват, като кокалите се отделят от месото от горе на долу, така че да не се наруши целостта на месото.
2
Пълнени пилешки копанчета със сос от горски гъби 2
След това в получената кухина се слагат нарязаните на пръчици морков, тиквичка и фенел. Пълнените копанчета се нареждат в намазнена тава, посоляват се и се поръсват с черен пипер.
3
Пълнени пилешки копанчета със сос от горски гъби 3
В тавата се наливат виното и водата, съдът се затваря с алуминиево фолио. Пече се в предварително загрята на 220 градуса фурна, около 20 минути.
4
Пълнени пилешки копанчета със сос от горски гъби 4
Наситненият пресен лук се запържва кратко в предварително загретия зехтин. Прибавят се нарязаните наедро гъби, посолява се, поръсва се с черен пипер и се задушава 2 минути. Налива се виното и се оставя течността да се редуцира на половина.
5
Пълнени пилешки копанчета със сос от горски гъби 5
Прибавя се горчицата и сметаната и щом кипне отново, сосът е готов. Подправя се с наситнен копър и едро счуканите зърна кориандър.
6
Пълнени пилешки копанчета със сос от горски гъби 6
Пилешките копанчета се сервират със соса. Гарнират се с червена салата и нарязани надребно чери домати.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


111 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: