Пълнени печурки с хумус и сирене

Източник: Бон Апети
Дата: 05.04.2005
Пълнени печурки с хумус и сирене
 
Необходими продукти:
10 едри печурки
100 г сирене
зехтин за поливане
200 г нахут
2 скилидки чесън
5-6 стръка магданоз
50 мл зехтин
сокът от 1 лимон
1 ч. л. смлян кимион


Начин на приготвяне:
1
Пълнени печурки с хумус и сирене
Пънчетата на печурките се отстраняват, шапчиците им се нареждат върху поставена върху тава решетка. Посоляват се и във всяка се полива зехтин. Пекат се около 10 минути в силно загрята фурна.
2
Пълнени печурки с хумус и сирене 2
Нахутът се залива с хладка вода и се сварява. След това се изцежда и се поставя в кухненски робот.
3
Пълнени печурки с хумус и сирене 3
Смила се, като постепенно се налива зехтинът, посолява се и ако се наложи, се слагат няколко супени лъжици от водата, в която е врял нахутът. Подправя се с кимион, налива се лимоновият сок и се слагат стръковете магданоз.
4
Пълнени печурки с хумус и сирене 4
Изпечените печурки се пълнят с готовия хумус, отгоре се поръсват с настъргано сирене и се сервират.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

28.04.2016
Страхотно е :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: