Пълнени печурки с аншоа и бекон

Топло предястие с леко запържен бекон, чесън и зехтин
Източник: Бон Апети
Дата: 18.04.2006
Пълнени печурки с аншоа и бекон
 
Необходими продукти:
10-12 бр. едри печурки
1 филия хляб
4-5 стръка магданоз
3-4 с. л. зехтин
1 шепа зелени маслини
2 стръка пресен чесън
6-7 филета аншоа
100 г бекон на ивици
150 г кашкавал
зехтин за поливане на гъбите


Начин на приготвяне:
1
Пълнени печурки с аншоа и бекон
Пънчетата на печурките се отдeлят, измиват се и се нарязват наситно. Чадърчетата се почистват с чиста гъба.
2
Пълнени печурки с аншоа и бекон 2
Беконът се нарязва на кубчета и се запича в сух тиган. Щом се отдели мазнината, се налива зехтинът и се добавя наситненият чесън. Запържва се кратко и се сипват наситнените пънчета на гъбите.
3
Пълнени печурки с аншоа и бекон 3
След 30 секунди се прибавят нарязаните надребно маслини и филета аншоа. Натрошава се филията хляб и се разбърква добре, така че хлябът да поеме течността. Плънката се оттегля от котлона, поръсва се с наситнен магданоз и се оставя да се охлади.
4
Пълнени печурки с аншоа и бекон 4
Във всяка гъба се налива по малко зехтин, слага се настърган кашкавал и отгоре се разпределя плънката, като се притиска добре. Гъбите се нареждат в обилно намазнена тава. Пекат се около 15 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


178 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: