Пълнени патладжани с телешко и тамаринд

Патладжаните се топят в устата, а телешкото е сочно - чудесно предложение за лятното меню
Източник: Бон Апети
Дата: 25.07.2012
Пълнени патладжани с телешко и тамаринд
 
Необходими продукти:
800 г телешко бонфиле
2 средно големи патладжана
2 глава лук
4 скилидки чесън
2 връзки пресен лук
60 мл олио
3 с. л. самбал оелек
5 с. л. паста (пюре) тамаринд
сол и черен пипер на вкус
зехтин на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пълнени патладжани с телешко и тамаринд

Месото се нарязва на кубчета, лукът – на полумесеци, чесънът – наситно.

 


2
Пълнени патладжани с телешко и тамаринд 2

Патладжаните се разрязват напречно надве и краищата се отстраняват. Сърцевината се издълбава и всичко се посолява. След 20 минути се измиват.

 


3
Пълнени патладжани с телешко и тамаринд 3

Патладжаните се поливат със зехтин и се пекат в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за 20–25 минути, а сърцевината се нарязва на едри кубчета.

 


4
Пълнени патладжани с телешко и тамаринд 4

В уок (можеобикновен тиган) се налива олиото и в него се запържва чесънът, след него лукът, разбърква се и се слага сърцевината от патладжаните.

 


5
Пълнени патладжани с телешко и тамаринд 5

Добавя се месото, пържи се за кратко и се овкусява със тамаринд, самбал оелек и сол.

 


6
Пълнени патладжани с телешко и тамаринд 6

С готовата смес се пълнят патладжаните. Ястието се поръсва с наситнен пресен лук, а отстрани по чинията се слага малко самбал оелек и капки  зехтин.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: