Пълнени патладжани с телешко

Рецепта от Пловдивско
Източник: Бон Апети
Дата: 19.08.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 средно големи патладжана
500 г смляно месо от телешка плешка
10 скилидки чесън
3 домата (добре узрели)
1 глава лук
1/4 връзка магданоз
50 мл олио
1 ч. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пълнени патладжани с телешко
Патладжаните се разполовяват по дължина. Посоляват се и се оставят да престоят 20–30 минути, за да се отцедят от горчивата течност. Измиват се, подсушават се и се издълбават с чаена лъжичка.
2
Пълнени патладжани с телешко 2
Сърцевината се накълцва. Лодките от патладжани се запържват за кратко от всяка страна в 20 мл от олиото.
3
Пълнени патладжани с телешко 3
В останалата мазнина се запържва сърцевината им, заедно със ситно нарязания лук. Прибавят се един настърган домат, накълцаните скилидки чесън и мляното месо, и се разбърква.
4
Пълнени патладжани с телешко 4
Овкусява се с червения и черния пипер, ситно нарязания магданоз и сол, и отново се разбърква добре.
5
Пълнени патладжани с телешко 5
Патладжаните се пълнят със сместа, нареждат се в намазнена тава, покриват се с шайби червени домати и се пекат 40 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

13.07.2017
Получи се - аз използвах кайма смес.... и преди да извадя от фурната добавих малко настърган кашкавал.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


366 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: