Пълнени патладжани с кайма

ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 11.11.2018
Пълнени патладжани с кайма
Пълнени патладжани с кайма
 
Необходими продукти:
4 патладжана
500 г мляно месо
200 г млени домати
1 глава лук
3 - 4 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус
зехтин и олио
кашкавал и пармезан


Начин на приготвяне:
1
Измитите и подсушени патладжани се разрязват на по две половини.
2
Фурната се загрява на 220 градуса. Патладжаните се подреждат в тава, покрита с хартия за печене с разреза нагоре. Поливат се с малко зехтин и се пекат около 25 мин. или до златист загар.
3
През това време се приготвя плънката. В дълбок тиган се загрява олио и се задушава ситно нарязания лук. Когато омекне се добавя чесънът, нарязан на тънки шайби и каймата.
4
Посолява се и се готви до златист загар на месото и докато замирише на вкусно. Тогава се добавят доматите и се готви още около 15 мин. или до сгъстяване на соса.
5
Готовите патладжани се изваждат от фурната и с вилица се намачква меката им част. Пълнят се с плънката, покриват се с кашкавал и се поръсват с настърган пармезан.
6
Пекат се до златиста коричка. Сервират се топли със студено, бяло вино или бира. Голяма вкусотия!
Да ви е сладко, както беше и на мен!
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

20.04.2020
Вкусни станаха! Добавих гъби в плънката.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


139 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: