Пълнени патладжани с доматен сос

Вкусни патладжани във фурна
Източник: Ники
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 26.08.2019
Пълнени патладжани с доматен сос
Пълнени патладжани с доматен сос
Пълнени патладжани с доматен сос
Пълнени патладжани с доматен сос
Пълнени патладжани с доматен сос
 
Необходими продукти:
5 големи патладжана
2 големи глави лук
500 г кайма
150 г краве сирене
100 г кашкавал
2 яйца
3-4 скилидки чесън
сол, черен пипер и чубрица на вкус
1 малка консерва доматен сос
олио за пържете


Начин на приготвяне:
1
Патладжаните се разрязват по дължина на две. Посоляват се и се оставят за около 30 минути, за да си пуснат горчивия сок. След това се измиват, подсушават и издълбават, като вътрешността се използва в плънката. Патладжаните се пускат във вряща и подсолена леко вода за по 2 минути, съвсем леко да сменят цвета и поомекнат.
2
Лукът се нарязва на ситно и се задушава в тенджера с малко мазнина, докато леко омекне. Към него се добавят нарязаните вътрешност от патладжаните. Бъркат се още малко, да омекнат и патладжанените парчета. Лучената смес се оставя леко да се охлади.
3
В купа се смесват суровата кайма, яйцата, натрошеното бяло сирене, задушената вътрешност от патладжаните с лука, счуканият чесън, черен пипер, чубрицата , малко сол и подправки по желание.
4
Патладжаните се пълнят равномерно със сместа. Поставят се в намазана с олио тава един до друг и се покриват с фолио. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 минути на долното ниво. След това фолиото се маха, поръсват се с доматен сос, настърган кашкавал и се допичат за 10-15 минути Сервират се по две половинки в порция.


Съвет: Добавете към лука няколко нарязани гъби. Сиренето не е задължително.

Съвет:
Понякога слагам към лука няколко нарязани гъби, ако нямам сирене не слагам.Така приготвени патладжаните стават много вкусни и пухкави.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


121 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: