Пълнени патладжани пане

Хрупкави лодчици от патладжан с плънка от наденица, лук и подправки
Източник: Бон Апети
Дата: 20.09.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 средно големи патладжана
2 сурови наденици
1 глава кромид лук
1/2 зелена чушка
2-3 с. л. зехтин
1/2 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. кимион
черен пипер и сол на вкус
2 яйца, брашно и галета за паниране


Начин на приготвяне:
1
Пълнени патладжани пане
Патладжаните се разрязват на четвъртинки, слагат се в тенджера с кипнала подсолена вода и се сваряват за не повече от 5 минути. След това се охлаждат със студена вода.
2
Пълнени патладжани пане 2
Лукът се нарязва на кубчета и се запържва в зехтина.
3
Пълнени патладжани пане 3
Наденицата се нарязва на малки парчета и се сипва при лука. След 3-4 минути се добавя нарязаната зелена чушка.
4
Пълнени патладжани пане 4
Поръсва се с кимион, черен пипер, червен пипер и сол и се пържи още около минута.
5
Пълнени патладжани пане 5
Охладените патладжани се издълбават и вътрешността им се пюрира заедно с останалите продукти за плънката.
6
Пълнени патладжани пане 6
Четвъртинките патладжан се пълнят с готовата плънка.
7
Пълнени патладжани пане 7
След това се овалват последователно в брашно, разбити яйца и галета.
8
Пълнени патладжани пане 8
Пържат се няколко минути във фритюрник и се изваждат върху салфетка, за да се отцедят от излишната мазнина.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


126 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: