Пълнени миди с пармезан и орехи

Вкусно и различно
Източник: Илка
ТИТЛА: Чирак
Дата: 18.07.2015
Пълнени миди с пармезан и орехи
 
Необходими продукти:
0,5 кг миди с черупки
80 г краве масло
2-3 скилидки чесън
2 с. л. едро смлени орехи
1 с. л. галета
100 г сирене „Пармезан“
100 мл бяло вино
пресен копър
босилек
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Мидите се измиват много добре с телена четка и се накисват за около 20 минути в солена, студена вода. Ако има счупени или отворени миди, то те се изхвърлят.
2
В голяма тенджера се наливат 100 мл бяло вино и 100 мл вода. Добавят се сол и черен пипер на вкус и няколко листа босилек или девесил.
3
След като сместа заври, се изсипват мидите. Варят се от 5 до 7 минути, като се разбъркват често. По време на варенето мидите трябва да се разтворят. Ако има такава, която остане затворена, се изхвърля. След като се сварят, мидите се отцеждат от бульона и черупката, на която няма месо се изхвърля.
4
За пълнежа в малка касерола се смесват мекото масло, чесънът, орехите, галетата и пармезанът.
Всяка половинка мида се покрива със сместа, с помощта на лъжичка за кафе.
5
Така се напълват всички миди. Нареждат се в тавичка и се запичат за около 15 минути на 180 градуса, докато леко се зачервят отгоре.

6
Готовите миди се изваждат от тавичката и се поднасят наредени в чинийка и поръсени с пресен магданоз или копър по желание.


Съвет:
В сместа за пълнежа сложих допълнително малко сол, тъй като при първото приготвяне мидите бяха безсолни. Въпрос на вкус.
Добър апетит!
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


235 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: