Пълнени миди с ориз

Източник: Бон Апети
Дата: 09.09.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг миди
100 г ориз
4-5 стръка копър
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пълнени миди с ориз
Мидите се поставят в тенджера с вода и се варят, докато се отворят леко. След това ядките се изваждат, като се внимава черупките да не се разтворят докрай. Бульонът се запазва.
2
Пълнени миди с ориз 2
Оризът се сварява и се подправя с накълцан копър, черен пипер и сол на вкус.
3
Пълнени миди с ориз 3
Черупките на мидите се пълнят с овкусения ориз и във всяка се поставя по една ядка, като част от нея се оставя извън черупката.
4
Пълнени миди с ориз 4
Мидите се затварят плътно, завързват се с червен конец и се поставят в запазения бульон. Варят се около 10 минути, след което се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


190 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: