Пълнени кюфтенца

Източник: Елена Петрова
ТИТЛА: Чирак
Дата: 07.05.2014
Пълнени кюфтенца
 
Необходими продукти:
за каймата:
0,500 кг кайма смес
2 филии хляб
1 средно голяма глава лук
1 ч. ч. прясно мляко

за плънката:
100 г гъби (бланширани)
1 стрък пресен лук
1 печена червена капия от туршия
100 г моркови от трушия
3-4 стръка магданоз

за паниране:
200 г галета


Начин на приготвяне:
1
Пълнени кюфтенца
Омесваме каймата с лука и двете филии хляб, накиснати в прясното мляко. От каймата оформяме топки, които разстиламе върху фолио. Върху всяка топка от кайма слагаме плънка, приготвена от чушката, морковите, гъбите, пресния лук и магданоза.
2
Пълнени кюфтенца  2
След като поставим плънката върху разстланата кайма, затваряме топките, с помощта на фолиото.
3
Пълнени кюфтенца  3
Овалваме кюфтенцата в галета или брашно и ги пържим. По желание може и да се запекат във фурна на 200 градуса за около 30 минути.
4
Пълнени кюфтенца  4
Така изглеждат печените във фурна кюфтенца.
5
Пълнени кюфтенца  5
А ето и пържените кюфтенца
6
Пълнени кюфтенца  6
Да ви е сладко.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

02.01.2015
супер
3.
Изпрати
лично съобщение

29.11.2014
Станаха много вкусни, аз добавих и топено сиране, към тях
2.
Изпрати
лично съобщение

28.10.2014
много лесно и много вкусно и двата варианта са страхотни
1.
Изпрати
лично съобщение

18.07.2014
станаха страхотни и много вкусни
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


114 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: