Пълнени крокети

Източник: Бон Апети
Дата: 12.06.2001
Пълнени крокети
 
Необходими продукти:
1 кг картофи
50 г краве масло
1/2 ч. ч. прясно мляко
2 скилидки чесън
2 жълтъка
1/4 ч. л. индийско орехче
2 стръка магданоз
100 г кашкавал
сол и черен пипер на вкус
1 ч. ч. брашно
2 белтъка
1 яйце
1 ч. ч. галета
1 ч. ч. олио за пържене
200 г майонеза
1 зелена чушка
1 скилидка чесън
1 к. ч. кисело мляко
1 с. л. лимонов сок
няколко стръка копър
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пълнени крокети
Картофите се сваряват с обелките, охлаждат се, белят се и веднага се пюрират в преса за пюре. Поставят се в купа и се омесват със счукания чесън и с подправките.
2
Пълнени крокети 2
Оформят се крокети, като по средата се прави дупка и в нея се поставя парченце кашкавал, след което се затварят, така че при пърженето кашкавалът да не се разтече. Овалват се последователно в брашно, разбитите белтъци и яйце и накрая в галета.
3
Пълнени крокети 3
В дълбок тиган (фритюрник) се загрява олиото и крокетите се пържат по 2-3 минути (до златисто). Сосът се приготвя, като всички продукти за него се слагат в подходящ съд и се разбиват с пасатор. Поднася се в сосиера.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


119 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: