Пълнени картофи с царевица

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Пълнени картофи с царевица
 
Необходими продукти:
6 едри картофа
2 с. л. краве масло
2 счукани скилидки чесън
1 домат (настърган на ренде)
1 ч. ч. царевица
2 яйца
3 с. л. прясно мляко
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. риган
лют пипер
100 г пушено сирене (топено)
1 щипка индийско орехче


Начин на приготвяне:
1
Пълнени картофи с царевица
Картофите се варят, докато омекнат. Във врящата вода за кратко се поставят доматите, след това се охлаждат и се белят. Сварените картофи се обелват, разрязват се на две и се издълбават.
2
Пълнени картофи с царевица 2
Чесънът се запържва в сгорещено масло за 10 секунди, прибавят се настърганият домат и царевицата. Задушава се 5 минути. Налива се прясно мляко, слагат се подправките. Ври няколко минути, докато се сгъсти.
3
Пълнени картофи с царевица 3
Издълбаната вътрешност на картофите се пасира, посолява се и се овкусява с индийско орехче. Прибавя се малко масло. В купа се размесват сместа от котлона, картофеното пюре и разбито яйце.
4
Пълнени картофи с царевица 4
Картофите се пълнят с готовата плънка и се подреждат в намазана с масло тава. Върху всеки се поставя по парче пушено сирене, а отгоре - по малко масло. Пекат се в умерено загрята фурна при температура 180 градуса около 25 минути (докато се зачервят отгоре).
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


199 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: