Пълнени картофи с горгонзола

Те са с интересен, специален вкус. Подходящи са за предястие и за гарнитура
Източник: Бон Апети
Дата: 15.12.2012
Пълнени картофи с горгонзола
 
Необходими продукти:
6 средно големи картофа
200 г синьо сирене „Горгонзола“
1/2 ч. ч. животинска сметана
4 с. л. зехтин
1 връзка див лук
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пълнени картофи с горгонзола

Картофите се измиват и се подсушават. Всеки се слага в лист алуминиево фолио, овкусява се със сол и черен пипер и се залива със зехтин. Завиват се добре и се пекат в загрята на 180 градуса фурна, за 45–50 минути.

 


2
Пълнени картофи с горгонзола 2

После леко се охлаждат и се разрязват надве по дължина. Издълбават се с лъжица.

 


3
Пълнени картофи с горгонзола 3

Издълбаната част се смесва с накъсаното сирене, ситно нарязания див лук и сметаната. Овкусява се със сол и черен пипер и се разбърква.

 


4
Пълнени картофи с горгонзола 4

Картофите се пълнят с помощта на пош (може и с лъжица) и се запичат в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за 20 минути. Сервират се топли.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

28.11.2021
Странни са на вкус. Не бих сложила лук втори път.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: