Пълнени камби със свинско и смокини

Източник: Бон Апети
Дата: 09.07.2010
Пълнени камби със свинско и смокини
 
Необходими продукти:
600 г свински бут или шол
8 смокини
2 червени чушки
4 камби
50 г черни маслини без костилки
2–3 стръка мащерка (1 ч. л. суха)
30 мл бяло вино
150 мл зехтин
2 с. л. царевично брашно
600 г картофи
4 скилидки чесън
2 с. л. краве масло
сол и бял пипер на вкус
зеленчуков бульон по желание


Начин на приготвяне:
1
Камбите се режат на половина и се почистват от семето. Месото и червените чушки се режат на кубчета и се запържват в зехтина за 4–5 минути на умерен огън. Добавят се маслините и нарязаните на 4 смокини и се сипва виното.
2
След като изври алкохолът, се доливат 200 мл вода и ястието се оставя на огъня 7–8 минути. Когато се сгъсти, се добавя брашното и се бърка 3–4 минути. Плънката се разпределя в половинките камби.
3
Картофите се сваряват в подсолена вода, обелват се, режат се на шайби и се слагат в намазана с маслото тавичка за печене. Поръсват се с наситнените чесън и мащерката и се овкусяват със сол и пипер.
4
Камбите се слагат върху картофите, доливат се 200 мл вода или зеленчуков бульон и ястието се пече около 10 минути на 190 градуса.
 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: