Пълнени камби с ризони

Източник: Бон Апети
Дата: 13.10.2004
Пълнени камби с ризони
 
Необходими продукти:
6 средни камби
1 филия сух хляб
200 г ризони (кускус)
100 г сирене
1 глава кромид лук
2 скилидки чесън
3-4 стръка магданоз
1 стрък целина
2-3 с. л. зехтин
2 кубчета пилешки бульон


Начин на приготвяне:
1
Пълнени камби с ризони
Ризоните се сваряват в подсолена вода за около 8-10 минути. Нарязаните надребно лук и чесън се запържват в предварително загрята мазнина. Добавят се наситнените целина и магданоз. Разбърква се и се пържи 1-2 минути на умерен огън. Стрива се кубче бульон и се налива 1 черпак от водата, в която се вари пастата.
2
Пълнени камби с ризони 2
Поставят се прецедените ризони. Запържва се за кратко, след което се маха от котлона и се поръсва с настъргано сирене.
3
Пълнени камби с ризони 3
Камбите се почистват от семето, като капечетата им се запазват. Пълнят се с готовата плънка и се нареждат в подходяща тава.
4
Пълнени камби с ризони 4
Върху всяка от камбите се натрошава по малко хляб. В тавата се налива вода, която да покрие 1/3 от височината им, във водата се стрива кубче бульон. Камбите се затварят с капачетата си. Пекат се 45 минути в предварително загрята до температура 180 градуса фурна. 10 минути преди камбите да са готови, капачетата се отстраняват, за да се запече и плънката. Сервират се, като се затварят с капачетата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: