Пълнени камби с пиле и царевица

Източник: Бон Апети
Дата: 02.11.2001
Пълнени камби с пиле и царевица
 
Необходими продукти:
1 1/2 кг камби
1/2 пиле
1 морков
1 глава лук
1 стрък целина
няколко зърна черен пипер
100–150 г царевица
2 стръка зелен лук
1 стрък целина със стъблото
1 домат
40 г краве масло
30–40 г кашкавал
1 с. л. брашно
1 белтък
прясно мляко
1 щипка риган
1 щипка босилек
индийско орехче
галета
олио
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Пълнени камби с пиле и царевица
Камбите се бланшират в подсолена кипяща вода. Изваждат се, охлаждат се и се поставят върху суха кърпа, за да се изцедят от водата. Капачетата се отрязват и семето се отстранява.
2
Пълнени камби с пиле и царевица 2
Пилето, морковът, лукът, целината (с листата) и зърната черен пипер се поставят в тенджера и се варят около 30 минути.
3
Пълнени камби с пиле и царевица 3
Плънката се приготвя, като в маслото се запържва зеленият лук, прибавят се нарязаната наситно целина (със стъблото) и доматът (на кубчета). Сипва се брашното, разрежда се с малко прясно мляко.
4
Пълнени камби с пиле и царевица 4
Прибавя се царевицата, подправя се със сол, босилек, риган, индийско орехче и ври на тих огън, докато се сгъсти. Свареното пиле се оставя да се охлади, след което се почиства от кожата и костите. Месото се нарязва на ситни кубчета и се слага при плънката.
5
Пълнени камби с пиле и царевица 5
Камбите се пълнят с плънката, като хубаво се запълват. Поръсват се с настърган кашкавал и галета. Подреждат се в тава, на дъното й се налива малко вода (или пилешки бульон) и се пекат около 30 минути при температура 180 градуса.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: