Пълнени калмари

Едно типично ястие от средиземноморската кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 21.08.2013
Пълнени калмари
 
Необходими продукти:
8 бр. пресни туби от калмари
200 мл бяло вино „Шардоне”
200 мл зеленчуков бульон
зехтин за запържване

за плънката:
5 филии хляб за тостер
2 яйца
2 скилидки чесън
2 червени печени чушки
50 г аншоа
2 с.л. каперси
50 г кедрови ядки
1/2 връзка магданоз
1/2 връзка пресен риган
50 мл зехтин „Екстра върджин”
50 г сирене „Пармезан”
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пълнени калмари

Калмарите се почистват и се измиват. Приготвя се смес от хлебните трохи, наситнените магданоз и риган, настъргания пармезан, кедровите ядки, нарязаната печена червена чушка, чесънът - стрит на паста, зехтина и нарязаната аншоа. Прибавят се яйцата и се разбърква добре.

 

 


2
Пълнени калмари 2

Със сместа се пълнят калмарите. Затварят се с клечка за зъби.

 


3
Пълнени калмари 3

Запържват се в зехтин от всички страни до златисто. Наливат се бялото вино и бульонът и се оставят така да къкрят 10–12 минути под капак.

 


4
Пълнени калмари 4

Поднасят се топли със соса от задушаването, зехтин и пресен риган.

 



Съвет: Ако калмарите са с пипала, те се отрязват, подправят със сол и черен пипер, потапят се в брашно, вода и пак в брашно и се пържат на маслена баня. Поднасят се към пълнените и нарязани туби.

 


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

27.07.2015
И ако се сложат на скарата за няколко минути стават невероятни!!!
1.
Изпрати
лично съобщение

16.07.2014
Страхотни са !
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: