Пълнени калмари със сушени домати и сирене „Фета”

Това ястие не може да остави безразлични любителите на морската храна
Източник: Бон Апети
Дата: 27.07.2011
Пълнени калмари със сушени домати и сирене „Фета”
 
Необходими продукти:
4 калмара (тубите)

за плънката:
200 г сирене „Фета”
100 г орехи
2–3 сушени домата
10 стръка див лук
1/4 връзка магданоз
1 щипка риган
50 г галета

за соса:
3–4 скилидки чесън
50 мл бяло вино
100 г краве масло
1 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пълнени калмари със сушени домати и сирене „Фета”

Калмарите се почистват, като с помощта на остър нож се отделят главата, пипалата и вътрешностите. Внимателно се издърпва средната кост. Тубите се измиват хубаво отвътре и отвън.


2
Пълнени калмари със сушени домати и сирене „Фета” 2

Сиренето за плънката се намачква в купа. Прибавят се счуканите орехи, скълцаните сушени домати, наситненият див лук, магданозът, нарязан наситно, риганът и галетата. Разбърква се добре.


3
Пълнени калмари със сушени домати и сирене „Фета” 3

Тубите се пълнят със сместа с ръце и се затварят с клечки, за да не изтече плънката. Пекат се на скара, като от време на време се мажат със зехтин. Не трябва да се прекалява с термичната обработка, за да не станат жилави.

 


4
Пълнени калмари със сушени домати и сирене „Фета” 4

Чесънът за соса се запържва зехтина. Налива се виното, прибавя се маслото и се овкусява със сол и черен пипер.  


5
Пълнени калмари със сушени домати и сирене „Фета” 5

Готовите калмари се поднасят със соса. 


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

22.09.2024
Много вкусна и бърза рецепта :)
3.
Изпрати
лично съобщение

21.09.2024
Много вкусна и бърза за приготвяне рецепта.
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Мариана, пропуска в рецептата е отстранен :)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Моля обяснете топлинната обработка на калмарите . Дали се сваряват в соса, колко време или се пекат или пържат и се заливат със соса.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: