Пълнени калмари с рулца раци

Източник: Бон Апети
Дата: 15.03.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г лук
4 с. л. захар
1/4 кубче зеленчуков бульон
3-4 печени чушки
50 мл вода
1/2 ч. л. оцет
1/2 ч. л. захар
1/2 ч. л. сусамово олио
1 ч. л. сусамово семе
1-2 бр. кори нори (сушени водорасли)
100 г спанак
1 щипка лют пипер
1 ч. л. морска сол
1 с. л. майонеза
2 с. л. зехтин
4 туби калмари
7-8 бр. рулца раци
2 с. л. оцет


Начин на приготвяне:
1
Пълнени калмари с рулца раци
Лукът се нарязва на шайби и се карамелизира в зехтина на бавен огън за 10-12 минути.
2
Пълнени калмари с рулца раци 2
Рулцата раци се поставят в блендер, добавя се лукът и се смилат заедно.
3
Пълнени калмари с рулца раци 3
Сместа се пресипва в купа, прибавя се майонезата, подправя се с лют пипер и хубаво се разбърква.
4
Пълнени калмари с рулца раци 4
Калмарите се слагат в тенджера с подсолена с морска сол вряща вода и се бланшират за 2-3 минути. След това веднага се охлаждат със студена вода.
5
Пълнени калмари с рулца раци 5
Охладените калмари се пълнят с готовата плънка.
6
Пълнени калмари с рулца раци 6
Спанакът се бланшира за 30-40 секунди във вряща подсолена вода. След това се отцежда от водата, охлажда се и се нарязва наедро.
7
Пълнени калмари с рулца раци 7
Корите нори се заливат със студена вода и се оставят да престоят 30 секунди, за да набъбнат. След това се нарязват наситно.
8
Пълнени калмари с рулца раци 8
Спанакът и корите нори се смесват в купа, подправят се със сусамово олио, оцет, сусамово семе и захар и се разбъркват.
9
Пълнени калмари с рулца раци 9
В тенджера се смесват оцетът, захарта и водата за соса. Добавят се нарязаните наситно чушки, овкусяват се с бульона и се варят 1 минута.
10
Пълнени калмари с рулца раци 10
Пълнените калмари се сервират със салатата и сладко-киселия сос. Може да се декорира с розмарин.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


100 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: