Пълнени гъби

Източник: Amada
ТИТЛА: Готвач
Дата: 30.04.2015
Пълнени гъби
 
Необходими продукти:
24 печурки (едри)
80 г сирене
24 зелени обезкостени маслини
50 г царевица
1-2 печени чушки
80 г настърган кашкавал


Начин на приготвяне:
1
Гъбите се почистват много добре и пънчетата им се отделят.
2
В тава се поставя обърнатите с отвора нагоре гъбени шапки, посоляват се, намазняват се и се запичат за около 10 минути на горен реотан в горната част на фурната.
3
Междувременно пънчетата, маслините и чушките се нарязват наситно, а сиренето се надробява.
4
Всички продукти се смесват, прибавя се и царевицата. Разбърква се добре и с готовата смес се пълнят позапечените гъби.
5
Отгоре се покриват с настърган кашквал и се пекат около 30 минути в загрята на 200 градуса фурна.


6
Поднасят се с прясна салата или като предястие.



Съвети:
Маслините може да са пълнени с чушка, бадем или друго.
За невегетариански вариант може да се добави филе, шунка или друго месо.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

28.05.2015
много вкусно !!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


110 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: