Пълнени гъби с шунка и топено сирене

Апетитно предястие
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 21.12.2024
Пълнени гъби с шунка и топено сирене
 
Необходими продукти:
10 средно големи печурки
150 г шунка
160 г кашкавал
140 г топено сирене
4-5 краставички


Начин на приготвяне:
1
Измийте добре печурките и махнете пънчетата им. Поставете гъбите в тавата, намазана с олио.
2
Сложете малко кубче топено сирене, напълнете с нарязаната на ситно шунка и нарязаните на ситно кисели краставици, смесени заедно, и отгоре сложете настърган кашкавал.
3
Сложете пълнените гъби да се пекат в предварително загрята фурна, докато пуснат вода и кашкавалът се е разтопи и изпече.
4
Сложете пълнените гъби да се пекат в предварително загрята на 190 градуса фурна, докато пуснат вода и кашкавалът се е разтопи и изпече.

Съвет:
Ако изберете много дребни гъби, няма да можете да ги напълните, а ако пък печурките са много едри, пълнените гъби с шунка и топено сирене ще се превърнат от предястие в основно ястие.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: