Пълнени гъби с... гъби

Източник: devil
ТИТЛА: Чирак
Дата: 02.12.2014
Пълнени гъби с... гъби
 
Необходими продукти:
1 кг печурки
1-2 глави лук
200 г кашкавал
1 к. л. сол
черен пипер
1 с. л. брашно
1 с. л. олио


Начин на приготвяне:
1
Вземете гъбите и ги сложете в плик. Изсипете брашното в плика, добавете малко вода и завържете добре плика. Разтърсете плика ритмично за 1-2 минути, след което отвържете плика и преплакнете гъбите под течаща вода.
2
С помощта на чаена лъжичка отделете пънчетата от гъбите без да нарушавате капачетата им.
Нарежете пънчетата възможно най-ситно.
3
Нарежете лука наситно и го запържете в олиото, като овкусите със сол и черен пипер. Когато лукът добие златист цвят, добавете нарязаните пънчета и запържете и тях. Когато пънчетата покафенеят, ги сваляме от котлона.
4
В голяма тава (аз лично постилам с хартия за печене) редим шапките на гъбите. Всяка една от тях пълним със запържената плънка с помощта на лъжица.
При напълнените и подредени шапки на гъбите наливаме около 200 мл вода и печем.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


339 ДУШИ ОНЛАЙН
Симона коментира рецептата Палачинки „Гундел“
Вера коментира рецептата Банички със сирене и картофи
M. се регистрира в сайта.
Radi Dimitrov се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: