Пълнени гъби с бекон

Бързо за приготвяне мезе, подходящо за вино или бира
Източник: Бон Апети
Дата: 15.08.2012
Пълнени гъби с бекон
 
Необходими продукти:
500 г средно големи гъби
2 глави лук
1 скилидка чесън
300 г бекон (на ленти)
3–4 стръка мащерка
сол и черен пипер на вкус
мазнина за барбекюто


Начин на приготвяне:
1
Пълнени гъби с бекон

Лукът се нарязва на шайби и заедно със 100 г от бекона се изпичат на намазнено барбекю.

 


2
Пълнени гъби с бекон 2

След това се наситняват. Прибавя се чесънът, намачкан на паста и се овкусява със сол, черен пипер и мащерка.

 

 


3
Пълнени гъби с бекон 3

Гъбите се пълнят със сместа.

 


4
Пълнени гъби с бекон 4

Слепват се по две и се увиват в ленти бекон. Забиват се на шишчета, които предварително са накиснати във вода за 15 минуи (иначе ще изгорят). Пекат се на барбекю до зачервяване.


 




Съвет: От тези продукти излизат 12 шишчета.


Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
ммм вкусно супер е
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: