Пълнени домати

С наситен вкус и прекрасен избор за обяд
Източник: Бон Апети
Дата: 02.11.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
6 домата биволско сърце (1,5 кг)
перата на 2 стръка пресен лук
2 филии хляб
2 скилидки чесън
1 яйце
100 г шунка
150 г телешка кайма (може и свинска)
50 мл прясно мляко
1 с. л. зехтин
1 с. л. магданоз
1 с. л. естрагон
1 ч. л. мащерка
2 порции (64 г) Доматена гурме супа
2 порции (12 г) Формула 3 Персонализиран протеинов прах

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Пълнени домати
Отрежете капачето на всеки един от доматите и издълбайте сърцевината. Обърнете „празните“ домати и ги оставете да се отцедят върху кухненска скара/решетка. Запазете „шапките“.
2
Пълнени домати 2
В купичка накиснете хляба с млякото.
Нарежете на ситно перата лук, чесъна и пресните подправки, а шунката на тънки ивици.


3
Пълнени домати 3
В голяма купа смесете каймата, шунката, лука, подправките и чесъна. След това добавете яйцето, хляба, млякото, зехтина, Доматената гурме супа и Формула 3 Персонализиран протеинов прах.
4
Пълнени домати 4
Старателно разбъркайте всички продукти. С тази смес внимателно напълнете доматите.
5
Пълнени домати 5
Наредете ги прави в тавичка за печене и ги покрийте с капачетата. Покрийте старателно с фолио или капак и печете в предварително загратя фурна на 200°C за 20-ина минути.
6
Пълнени домати 6
Отстранете фолиото или капака и печете още 20 минути. Сервирайте веднага.

Съвет:
Искате ли да станат вегетарианско ястие? Нищо по-лесно: просто извадете месните продукти от рецептата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: