Пълнени домати със сирене, лук и копър

Предястие за аперитив
Източник: Пламен Тодоров
ТИТЛА: Чирак
Дата: 07.06.2018
Пълнени домати със сирене, лук и копър
 
Необходими продукти:
8 розови домата
200 г сирене
100 г извара
1 скилидка чесън
2-3 с. л. олио
2-3 стръка пресен копър


Начин на приготвяне:
1
С остър нож се изрязват капачета на доматите. След това сърцевината на доматите се изрязва и се изгребва с чаена лъжичка, като се внимава да не бъдат пробити.

2
Сиренето, изварата и наситненият чесън се слагат в купа и се намачкват с вилица, като по време на мачкането се добавя олиото. След като се получи сравнително еднородна смес, към нея се поръсва наситненият копър.

3
Доматите се пълнят със сместа, с помощта на чаена или супена лъжица и отгоре се поставят отрязаните капачета.

4
Така приготвените домати се слагат в хладилник за около 1-2 часа и се сервират като предястие за аперитив - ракия или водка.


Съвети:
Ако нямате розови домати може да използвате и друг сорт - средно големи и добре оформени, и да не са прекалено узрели.

Добре е, да се направят поне 10-12 бр., тъй като обикновено по 1-2 бр. на човек са малко.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


225 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: