Пълнени домати с леща

Предложение от Ница
Източник: Бон Апети
Дата: 30.08.2019
Пълнени домати с леща
 
Необходими продукти:
12 големи домата
200 г дребна зелена леща
4 моркова
2 стръка стеблена целина
2 средно големи картофа
6 скилидки чесън
50 г краве масло
1/2 ч. ч. зехтин
1 филия стар хляб (50 г)
1/2 ч. ч. прясно мляко
200 г сирене „Пармезан”
6 дафинови листа
1 стрък босилек
2 стръка магданоз
майоран на върха на ножа
1/4 ч. л. индийско орехче
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пълнени домати с леща

Лещата се измива и се слага в тенджера със студена вода. Картофите, морковите и целината се измиват, нарязват се на големи парчета и заедно с 2 скилидки наситнен чесън и дафиновите листа се слагат в тенджерата.
 

2
Пълнени домати с леща 2

Доматите се измиват и се издълбават. Капачетата се запазват, а вътрешността се прибавя към лещата, след като кипне.

 


3
Пълнени домати с леща 3

Лещата се вари 30 минути. След това се прецежда. Пюрира се и се прибавят босилека, майорана, индийско орехче и 4 скилидки чесън. Отново се пасира и се слагат наситнения магданоз и маслото.

 


4
Пълнени домати с леща 4

Хлябът се накисва в млякото. Пармезанът се настъргва.

 


5
Пълнени домати с леща 5

Към пюрето от леща се прибавят 150 г от пармезана, зехтина, отцедения хляб и малко сол и черен пипер. Всичко се разбърква внимателно. Опитвате, ако е необходимо добавяте още сол.

 


6
Пълнени домати с леща 6

Доматите се пълнят със сместа и се поръсват с останалия пармезан. Поливат се с малко зехтин. Пекат се в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, около 15 минути, като капаците се подреждат до доматите. Когато са готови се изваждат  и се оставят да се охладят. 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: