Пълнени домати с бекон и яйца

Красиво и интересно предястие
Източник: Бон Апети
Дата: 15.09.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 червени домата (средно големи)
6 филии бял хляб
3 с. л. зехтин
100 г бекон на ленти
100 г песто „Дженовезе”
8 яйца от пъдпъдъци
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пълнени домати с бекон и яйца
Доматите се изрязват отгоре.
2
Пълнени домати с бекон и яйца 2
Издълбават се и се посоляват.
3
Пълнени домати с бекон и яйца 3
Обръщат се и се оставят да се отцедят.
4
Пълнени домати с бекон и яйца 4
Хлябът се смила в блендер, трохите се поливат със зехтин и се запичат за 10 минути в загрята на 180 градуса фурна.
5
Пълнени домати с бекон и яйца 5
Лентичките бекон се подреждат в тава с незалепващо покритие и се пекат в загрята на 180 градуса фурна до златисто – около 15 минути.
6
Пълнени домати с бекон и яйца 6
Отцеждат се от излишната мазнина върху кухненска хартия, наситняват се и се смесват с трохите.
7
Пълнени домати с бекон и яйца 7
Във всеки домат се слага от пестото, разпределят се трохите с бекон, чуква се по 1 яйце и се пекат около 15 минути в загрята на 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

29.08.2024
Много вкусно!
5.
Изпрати
лично съобщение

29.07.2014
Аз използвах една тавичка за бекона и хляба. Станаха по едно и също време и яденето се получи доста приятна вечеря.
4.
Изпрати
лично съобщение

08.07.2014
за предястие или ястие в жегите е страхотно
3.
Изпрати
лично съобщение

02.07.2014
чудесно
2.
Изпрати
лично съобщение

25.06.2014
Бързо и лесно. Супер.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


109 ДУШИ ОНЛАЙН
Симона коментира рецептата Палачинки „Гундел“
Вера коментира рецептата Банички със сирене и картофи
M. се регистрира в сайта.
Radi Dimitrov се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: