Пълнени чушки за Бъдни вечер

Гост: Жорж Ганчев
Източник: Бон Апети
Дата: 23.12.2008
Пълнени чушки за Бъдни вечер
 
Необходими продукти:
20-25 сушени чушки
1 кг картофи
200 г лук
1 к. ч. олио
3 ч. л. сух копър
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. чубрица


Начин на приготвяне:
1
Пълнени чушки за Бъдни вечер
Сушените чушки се накисват в топла вода за 30 минути.
2
Пълнени чушки за Бъдни вечер 2
Картофите се обелват и се настъргват на едро ренде.
3
Пълнени чушки за Бъдни вечер 3
Лукът се нарязва надребно и се запържва 1 минута в олио, след което се поръсва със сол, чубрица, сух копър и червен пипер.
4
Пълнени чушки за Бъдни вечер 4
Добавят се картофите и плънката се запържва 5-7 минути на умерен огън, като периодично се разбърква.
5
Пълнени чушки за Бъдни вечер 5
Чушките се пълнят с изстиналата смес и се подреждат в гювеч. Заливат се с олио и с водата, в която са били накиснати, и се пекат похлупени във фурна на 180-200 градуса около 30 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


269 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: