Пълнени чушки със зеленчуци

Източник: Бон Апети
Дата: 24.03.2010
Пълнени чушки със зеленчуци
 
Необходими продукти:
4 червени чушки
4 зелени чушки
1 глава лук
1 морков
1 патладжан
1 тиквичка
1 домат
70 мл зехтин
1 кубче зеленчуков бульон
50 мл бяло вино
черен пипер на вкус
мазнина за тавата


Начин на приготвяне:
1
Чушките се измиват, разрязват се по дължина и се почистват от семето. Всички зеленчуци се нарязват на малки кубчета и се задушават в зехтина и виното, като първо се слагат морковът и лукът, после – тиквичката и патладжанът, и накрая – доматът. Овкусява се с бульона и черен пипер.
2
След като зеленчуците омекнат, половинките от чушките се пълнят с помощта на супена лъжица.
3
Слагат се в намазнена тавичка, сипват се около 100 мл вода и ястието се пече около 15 минути във фурна, загрята на 180 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

25.12.2015
Благодаря за чудесната рецепта. Импровизирах и вместо чушки с боб ги приготвих днес за Бъдни вечер. Изключително вкусни и леки.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


119 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: