Пълнени чушки с царевица и месна плънка

Вкусно предложение за засищаща вечера
Източник: Лъки
ТИТЛА: Чирак
Дата: 04.08.2017
Пълнени чушки с царевица и месна плънка
 
Необходими продукти:
8 среднo големи червени чушки
500 г свинска или телешка кайма
350 г ориз
200 мл бульон
200 мл бульон
100 мл сметана за готвене
3 кисели краставички
2 царевици
1 люта чушка
1/2 глава чесън
1/2 ч. л. къри
олио
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Чушките се почистват от семките, като капачетата им се запазват.
2
Чесъна се наразва и запържва в олиото. Добавя се ориза, разбърква се и се налива бульона. Готви се до полу готовност.
3
В друг съд се запържват кълцаното месо и каймата, докато променят цвета си. След това се добавят краставичките нарязани на дребно, кърито и сметаната. Преди да е напълно готова сместа ссе дърпа от котлона.
4
В голяма купа се смесват месото и ориза. Царевицата се свварява и отделя от кочаните. Добавя се към месото, заедно с лютата чушка нарязана наситно. Сместа се овкусява със сол и черен пипер на вкус и хубаво се разбърква.
5
Чушките се пълнят и слагат в предварително намазнена тава. Похлупват се със запазените капачета, налива се вода до половината на тавата и ястието се пече до готовност в предварително загрята на 180-200 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: