Пълнени чушки с три вида сирена и песто

Лека вечеря с богат вкус
Източник: Amada
ТИТЛА: Готвач
Дата: 16.09.2015
Пълнени чушки с три вида сирена и песто
 
Необходими продукти:
4 червени чушки
200 г твърдо краве сирене (овче)
125 г сирене "Моцарела"
1 връзка пресен босилек
1/2 ч. ч. орехови ядки
1 скилидка чесън
3 с. л. пармезан


Начин на приготвяне:
1
Чушките се разполовяват по дължина (като лодки), посоляват се и се поръсват със зехтина. Пекат се около 10 минути в загрята на 200 градуса фурна.
2
Пестото се приготвя като орехите, босилека и чесъна се пасират до хомогенизиране. По желание може да се добави малко вода или бяло вино за по-добра консистенция
3
Върху изпечените чушки се поставят парчета бяло сирене, 1 с.л. с връх песто и късчета моцарела. Ястието се пече в загрята на 200 градуса фурна на горен реотан до зачервяване на моцарелата (около 15 минути).
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: