Пълнени чушки с риба тон и макарони

Предястие, което може да бъде сервирано и студено, и топло
Източник: Бон Апети
Дата: 28.07.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 камби
100 г макаронени мидички
1 консерва риба тон
2 домата
4 стръка копър
2 листа босилек
4 с. л. майонеза
1 с. л. зехтин
1/2 ч. л. чесън на прах
лимонов сок, бял пипер и сол на вкус
кашкавал за настъргване


Начин на приготвяне:
1
Пълнени чушки с риба тон и макарони
Макароните се сваряват в кипнала подсолена вода.
2
Пълнени чушки с риба тон и макарони 2
Капачетата на камбите се изрязват и семето се отстранява.
3
Пълнени чушки с риба тон и макарони 3
Доматите се обелват, почистват се от сърцевината и се нарязват на ситни кубчета.
4
Пълнени чушки с риба тон и макарони 4
Нарязаните домати се смесват в купа с консервата риба тон, майонезата и наситнените копър и босилек.
5
Пълнени чушки с риба тон и макарони 5
Подправя се със сок от лимон, чесън на прах, сол, бял пипер и зехтин.
6
Пълнени чушки с риба тон и макарони 6
Макаронените мидички се отцеждат, поливат се със студена вода, отново се отцеждат и се изсипват в овкусената смес.
7
Пълнени чушки с риба тон и макарони 7
Получената плънка се разпределя в камбите.
8
Пълнени чушки с риба тон и макарони 8
Пълнените камби се поръсват с настърган кашкавал, поставят се в дълбока тава, похлупат се и се изпичат за 8-10 минути в силно загрята фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


208 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: