Пълнени чушки с пушено пиле със сос от праскови и смокини

Ястие с характерния за текс-мекс кухнята пикантен и сладнеещ вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 29.03.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 буркан печени чушки
бялото месо и кълката от 1 пушено пиле
30 г орехови ядки
30 г масло
1/2 глава лук
1 клонка селари
2 с. л. бяло вино
6-7 сушени смокини
2-3 половинки праскови от компот
20-30 г масло
1 с. л. лимонов сок
1 с. л. бяло вино
1/2 ч. л. захар
1/4 ч. л. сух джинджифил
1 канелена пръчица


Начин на приготвяне:
1
Пълнени чушки с пушено пиле със сос от праскови и смокини
Лукът и клонката селари се нарязват наситно и се сипват в тиган с предварително загрятото масло.
2
Пълнени чушки с пушено пиле със сос от праскови и смокини 2
Прибавят се ореховите ядки и всичко се запържва за 1 минута.
3
Пълнени чушки с пушено пиле със сос от праскови и смокини 3
Налива се бялото вино и след като то се редуцира, съдът се оттегля от котлона. Поръсва се със сол на вкус.
4
Пълнени чушки с пушено пиле със сос от праскови и смокини 4
Пилешкото месо се нарязва наситно, добавя се при останалите продукти и се разбърква.
5
Пълнени чушки с пушено пиле със сос от праскови и смокини 5
Смокините се заливат с топла вода и се оставят да престоят.
6
Пълнени чушки с пушено пиле със сос от праскови и смокини 6
Печените чушки се разрязват по дължина, така че да се разтворят. В тях се сипва от плънката и се завиват.
7
Пълнени чушки с пушено пиле със сос от праскови и смокини 7
Смокините се отцеждат от водата, нарязват се наситно и се запържват за 1 минута в предварително загрятото масло.
8
Пълнени чушки с пушено пиле със сос от праскови и смокини 8
Прасковите се нарязват наситно и се добавят при запържените смокини. Налива се виното и се разбърква.
9
Пълнени чушки с пушено пиле със сос от праскови и смокини 9
Щом виното се изпари, плодовете се ароматизират с канелената пръчица и се поръсват със захар. Задушават се 3-4 минути. Накрая се поръсват със сух джинджифил и се поливат с лимонов сок.
10
Пълнени чушки с пушено пиле със сос от праскови и смокини 10
При сервиране всяка порция чушки се гарнира със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


241 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: