Пълнени чушки с пилешко, боб и царевица

Един по-различен вариант за приготвяне на любимото ястие
Източник: Бон Апети
Дата: 01.09.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г пилешко месо от бут
400 г домати
1 консерва червен боб (400 г)
1 консерва царевица (400 г)
5 червени чушки
150 г сирене „Чедър“
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 с. л. зехтин
1/4 връзка пресен кориандър
1 щипка кимион
1 щипка пушен лют червен пипер
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пълнени чушки с пилешко, боб и царевица
Месото се овкусява със сол и черен пипер, запържва се в зехтина, изважда се и се реже наситно.
2
Пълнени чушки с пилешко, боб и царевица 2
В същия съд се запържват наситнените лук и чесън. Сипват се предварително отцедените боб и царевица. Овкусява се с кимиона, пушения пипер, сол и черен пипер.
3
Пълнени чушки с пилешко, боб и царевица 3
Дърпа се от огъня и се добавят накълцаното месо и доматите, почистени от семките и нарязани на кубчета. Прибавят се настърганото сирене, като малка част се заделя за поръсване, и наситненият кориандър.
4
Пълнени чушки с пилешко, боб и царевица 4
Чушките се режат надве по дължина и семките се отстраняват. Пълнят се със сместа и се поръсват със заделеното сирене. Пекат се на 180 градуса до готовност – 25 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

05.06.2017
Благодаря за рецептата, обичам да похапвам чушки във всякакви варианти!
7.
Изпрати
лично съобщение

07.04.2015
Станаха много вкусни, комбинацията от продукти ни е една от любимите.
6.
Изпрати
лично съобщение

01.03.2015
и аз смених кориандъра с магданоз, а пилешкото от бут с пушено пилешко и стана добре :)
5.
Изпрати
лично съобщение

11.12.2014
Кориандъра замених с магданоз, сиренето Чедър- с кашкавал, пушения лют червен пипер- с обикновен лют червен пипер, а кимиона не сложих, тъй-като не ми е любима подправка. Получи се вкусно ястие. С плънката напълних и тиквички, но комбинацията на червения боб с чушките беше по-добра.
4.
Изпрати
лично съобщение

26.09.2014
Прекрасна рецепта! Аз замених чедъра с кашкавал и поръсих с тънки резени моцарела. Получи се чудничко!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


162 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: