Пълнени чушки с ориз и гъби

ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 29.04.2015
Пълнени чушки с ориз и гъби
 
Необходими продукти:
12 чушки
6-8 с. л. олио
1 щипка куркума
4-5 стръка магданоз
1 ч. ч. бял ориз
1 морков
1 глава лук
300-400 г печурки
4 домата
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Чушките се почистват от семките, посоляват се отвътре и се слагат в тава.
2
Морковите се нарязват надребно и се задушават, докато омекнат.
3
Ситно нарязаният лук се добавя към морковите и се задушава заедно с тях. Накрая се слагат и нарязаните гъби и също се оставят да се задушат. Посолява се.
4
Оризът се измива и се слага в тенджера, да се задуши и да се запържи. Налива се гореща вода и се бърка непрекъснато, докато оризът стане стъклен.
5
Добавят се олио и задушените зеленчуци, и се бърка, докато оризът леко се задуши. Овкусява се с наситнен магданоз, куркума, сол и черен пипер.
6
Чушките се пълнят с готовата смес и се покриват с нарязаните на кръгчета домати.
7
Наливат се 2-3 пръста вряла вода и олио и ястието се пече 45 минути в загрята на 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: