Пълнени чушки с ориз и гъби

Източник: Бон Апети
Дата: 02.12.2003
Пълнени чушки с ориз и гъби
 
Необходими продукти:
10-12 червени чушки
4 скилидки чесън
2 стръка целина
300 г ориз
300 г стерилизирани гъби
2 моркова
1 глава кромид лук
8 с. л. олио
1 кубче гъбен бульон
2 щипки естрагон
сол и черен пипер на вкус
1 с. л. брашно
1 с. л. доматено пюре


Начин на приготвяне:
1
Пълнени чушки с ориз и гъби
Нарязаните надребно лук и моркови се запържват за 1-2 минути в сгорещеното олио, прибавят се отцедените от маринатата гъби и се разбърква. Пържи се 2-3 минути и се добавя почистеният и измит ориз, който се пържи до стъклено. Залива се с 300 мл вряла вода, овкусява се със стритото кубче бульон и се разбърква. Изчаква се оризът да поеме водата и се овкусява с естрагона, черния пипер и солта.
2
Пълнени чушки с ориз и гъби 2
Чушките се почистват от семето и се пълнят с приготвената плънка. Подреждат се в тава, в която са поставени целите стръкове целина и небелените скилидки чесън, заливат се с 1 пръст вода.
Пекат се в предварително загрята фурна около 30 минути при температура от 180 градуса.
3
Пълнени чушки с ориз и гъби 3
Брашното за соса се запича на сух тиган до златисто и се залива с 1 1/2 ч. ч. студена вода. Добавя се доматеното пюре и се бърка, докато се разтвори. Сосът от изпечените чушки се прецежда и с него се разрежда брашнено-доматената каша, като се разбърква. Прибавя се намачканата месеста част от изпечения с чушките чесън, овкусява се със сол и се оставя да ври, докато започне да се сгъстява.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: